Kan ik een proef laten maken?

Als we spreken over een proef moeten we een onderscheid maken tussen een digitale proef en een proefdruk. Laten we het eerst hebben over het digitale voorbeeld of preview die je automatisch ontvangt bij elke bestelling.

Voorbeeld in de orderbevestiging

Zodra wij je bestanden gecontroleerd hebben ontvang je een orderbevestiging met een visueel voorbeeld, digitale afbeelding of preview van je ontwerp hoe het zal afgedrukt worden. Om je bestelling tijdig klaar te hebben nemen we ze op dat moment meteen in productie en wachten we dus niet op een goedkeuring.

Wat is een digitale proef?

Een digitale proef is een visueel voorbeeld of digitale afbeelding van je ontwerp hoe het zal afgedrukt worden. In de opmerkingen tijdens je online bestelling kan je vragen om voor de productie een digitale proef te ontvangen. In dat geval hebben we steeds een goedkeuring nodig alvorens in druk te gaan. Hoe dichter je bestelde bij onze besteldeadline, hoe minder tijd heb je om de digitale proef goed te keuren. Met het aanvragen van een digitale proef loop je dus altijd enig risico om je klaardatum te vertragen.

Wat is een proefdruk?

Een proefdruk is een echte afdruk op het papier van jouw keuze. Voor heel wat van onze papiersoorten kan je een proefdruk bestellen in 1 of 2 exemplaren aan een voordeling tarief die zonder verzendkosten bij je thuis geleverd wordt. Je hebt de keuze uit een enkelzijdig of dubbelzijdig bedrukte proef. Een proefdruk heeft altijd het A4 formaat (210x297 mm). Je kan dus best het volledige formaat gebruiken om meerdere versies van je ontwerp naast elkaar te plaatsen. Een proefdruk kan ook nooit voorzien worden van extra afwerking zoals kappen, boren, rillen, vouwen,... .

Je gekozen papiersoort is niet beschikbaar als proefdruk

Omwille van het productieproces is het niet altijd mogelijk een proefdruk aan een voordelig tarief te kunnen bestellen. Daarom zal je niet alle papiersoorten kunnen terugvinden in de lijst met beschikbare papiersoorten voor een proefdruk. In dat geval kan je de prijzen voor één of twee exemplaren vinden in onze prijzentabel van het gewenste product. Dit soort proefdrukken kan wel voorzien worden van extra afwerking. Vermoedelijk zal de kostprijs voor een dergelijk proefdruk pas interessant zijn als je bestelling straks een aanzienlijke oplage heeft.