Bestellen via onze website

Drukwerk bestellen via onze website heeft heel wat voordelen. Je ziet meteen de prijs en levertermijn van je producten en wij zijn zeker dat we meteen alle gegevens van je hebben die we nodig hebben.

Tot wanneer kan je drukwerk aanleveren?

Zwartopwit start de persen 2 keer per week, op maandag en op woensdag. De meeste producten hebben een productietijd van 3 werkdagen. Sommige producten vragen meer afwerking en zijn klaar in 5 werkdagen.

Deze termijnen lopen telkens vanaf de besteldeadlines op maandag en woensdag om 11u. voor bestellingen geplaatst via de website.
👉 Wanneer is je bestelling klaar?


Kies je product

 1. Zoek het product dat je wil bestellen in onze shop en volg de stappen om de details van je bestelling te bepalen.
 2. Kies  de vorm en het formaat van je product.
 3. Bepaal vervolgens de kwaliteit (papiersoort of het materiaal).
  👉 Met een stalenpakket in huis kan je het papier zelf voelen
 4. Kies het aantal stuks uit de kolom of voer je eigen oplage in. 
 5. Selecteer eventueel extra opties voor afwerking of verpakking.
 6. Druk op de knop ‘Toevoegen aan winkelkar’ om je order toe te voegen aan je winkelkar.

Meer info over onze papierkwaliteiten vind je hier. Onze XXL-producten staan hier opgelijst.

Ga naar je winkelkar

Alle producten toegevoegd voor deze bestelling? Dan kan je door rechtsboven op de winkelkar te drukken je bestelling verder afronden.

 1. Kijk na of alle informatie van je order klopt.
 2. Check het formaat en de oplage.
 3. Geef elke job een eigen titel en eventuele opmerkingen voor de productie.
 4. Druk op de knop 'Volgende stap'.

Inloggen of een account aanmaken

Wie al een account bij ons heeft kan zich nu aanmelden. Bij je eerste bestelling zal je een account moeten aanmaken. Dit duurt maar even. 

Je gegevens invullen

Vul de lege velden in, laat hier je contact- en facturatiegegevens achter. Je kan kiezen of je voor jezelf bestelt of voor een bedrijf of organisatie.

Dat hoeft enkel de eerste keer. De gegevens waaronder je de bestelling plaatst worden meteen opgeslagen en toegevoegd aan het veld “mijn klanten”. Zo kan je meerdere facturatiegegevens bewaren en bij een latere bestelling de gewenste gegevens weer oproepen.

Ophalen of leveren

Kies hoe je de bestelling wilt ontvangen. ‘Zelf afhalen’ gebeurt gratis in één van onze servicepunten. Drukwerk laten leveren op 1  adres in België vraagt een éénmalige leveringskost van €9,90 (excl. btw).

👉 Ontdek alle mogelijkheden over afhalen en leveringen.
👉 Wanneer is mijn bestelling klaar?

Naam van je bestelling en algemene opmerkingen

Geef je order een naam. Deze naam vat je volledige bestelling samen, bv: ‘opendeurdag’. Hier kan je ook algemene opmerkingen toevoegen voor de orderbegeleiding.

Promotiecode

Heb je een sponsorcode, cadeaubon of andere kortingscode kan je die hier invullen.

Betaalmethode

Je kan ervoor kiezen om te online betalen, per overschrijving of bij afhaling ter plaatse. Ook bij een uitgestelde betaling starten wij met de productie van jouw bestelling om geen tijd te verliezen.

Indien gekozen wordt voor levering, moet de betaling binnen zijn op het moment van verzending. Anders wordt de verzending uitgesteld.

Upload je bestanden

Hier kan je per bestelde job de drukklare .pdf bestanden opladen. Druk op het vakje ‘kies een voorzijde of voor- en achterzijde’ om een bestand van je computer te uploaden. Je kan ook rechtstreeks een bestand slepen naar dit vakje.
👉 Leer hoe je een goed drukklaar bestand kan maken

Heeft je ontwerp een speciale afwerking nodig, zoals spotlak, blinddrukken of een kapvorm? Dan kan je optioneel een afwerkingsbestand opladen.

Wat als je bestanden niet in orde zijn?

Je documenten worden straks nagekeken op verschillende punten, dat hoort bij onze service. In het geval dat er nog aanpassingen moeten gebeuren, geven we je twee opties waaruit je kan kiezen tijdens het bestellen.
👉 Alles wat je moet weten over het verschil tussen dringende en niet dringende orders en de service die daar bij hoort

Bevestig je bestelling

We vatten alles nog voor je samen ter controle. Hier kan je alles nog eens goed nakijken en indien nodig iets veranderen. Hierna kan je jouw bestelling definitief maken door je bestelling te bevestigen.

Koos je voor online betaling? Dan word je nu naar een betaalscherm geleid. Als er wat misloopt met je betaling, gaat je bestelling wel door en vragen we je de betaling te voldoen voor afhaling.

Bestelbevestiging

Je bestelling is nu naar de drukkerij verzonden. Na enkele minuten ontvang je een e-mail met een overzicht. Je bestelling wordt verwerkt en de productie gepland. Toch nog een fout gevonden? Geef ons een seintje, het is mogelijk nog niet te laat om dit recht te zetten.

Opdrachtbevestiging

Nadat we je documenten hebben goedgekeurd, wordt je bestelling in productie gezet. Je krijgt een tweede e-mail met onze opdrachtbevestiging met een visueel voorbeeld van hoe het gedrukt zal worden. Je bestelling gaat nu effectief in druk en de definitieve klaar datum wordt hierin bevestigd.

Factuur

Na de opdrachtbevestiging zijn we pas zeker wat je nodig hebt en kan onze boekhouding een factuur opmaken die je ontvangt in je mailbox.

👉 Na je bestelling een kopie van je factuur nodig of wil je het adres op de factuur aanpassen?