De afmetingen van je bestand

Weterscore ⭐️
meer info over de wetermeter

Bij ZwartopWit bieden we je een uitgebreid gamma van formaten aan. Bovendien kan je via de webshop ook voor een eigen formaat prijzen opzoeken en bestellen. Het is belangrijk dat het formaat van je bestand gelijk is aan het formaat dat je gaat bestellen om vertraging van je bestelling en een meerkost voor aanpassingen te vermijden.

Je document formaat instellen

Het is heel belangrijk om van bij het begin van je ontwerp te bepalen hoe groot of klein je uiteindelijk drukwerk gaat worden. Het heeft mogelijk een negatieve impact op de kwaliteit van je afbeeldingen als wij of jij het bestand na het ontwerpen nog moet vergroten of verkleinen. 

De negatieve impact van bestanden vergroten of verkleinen

Stel dat volgens onze richtlijnen je afbeeldingen de optimale resolutie van 300 dpi hebben. Dan zorgt dat straks voor de scherpst mogelijke afdruk. Maar je bestelde een poster op het A2 formaat (594x210 mm) en je bestand heeft het A4 210x297 mm (formaat). Wanneer wij of jij het bestandsformaat verdubbelen, halveert de resolutie van 300 dpi naar 150 dpi en zal de afdruk dus maar half zo scherp zijn. 

Standaard formaten

Ondanks dat je op onze website drukwerk kan bestellen op elk gewenst formaat adviseren we gebruik te maken van onze standaardformaten. Dat kan immers de prijs van je drukwerk positief beïnvloeden. Veel van onze formaten zijn DIN-formaten zoals A1, A2, A3, A4... . Je kan ook kiezen voor een eigen formaat.

👉 Leer het verschil tussen netto en bruto formaten

Sjablonen

Veel van de formaten van onze producten kan je aflezen tijdens het bestellen maar voor de meeste van onze producten zijn sjablonen beschikbaar die je nog meer informatie geven over de juiste formaten.

👉 Leer meer over hoe het gebruik van onze sjablonen je kan helpen

👉 Leer meer over netto en bruto bestandsformaten en wat bleed of afloop betekend