Opmaaksjablonen

Weterscore ⭐ī¸
meer info over de wetermeter

In onze webshop staan handige pdf- en In-Design-opmaaksjablonen bij de meeste producten. Deze zijn een prima basis voor jouw ontwerp. Zo ben je alvast zeker dat je werkt op het juiste formaat, weet je hoe groot welke luiken van een gevouwen folders zijn of waar de ril- en perforatielijnen van je map straks komen.

  • navigeer naar het juiste product op de website
  • in de lijst met kwaliteiten en prijzen kan je het sjabloon downloaden onder de kolom sjabloon


Het IDML-opmaaksjablonen open je in In-Design als nieuw document om na je ontwerp een pdf te schrijven. Van het pdf-sjabloon kan je het formaat en de instructies aflezen en deze kan je eventueel op een extra laag in je document plaatsen. 

Het sjabloon mag nooit op het drukklaar bestand staan

Voor je gaat exporteren naar een .pdf bestand moet je de laag van het sjabloon uitzetten of verwijderen om te vermijden dat het sjabloon mee gedrukt wordt. Ook vouwlijnen, perforatielijnen en boorgaten of andere dingen die niet op het drukwerk mogen komen, mogen niet op het drukklaar bestand staan.

ℹī¸ Snijtekens mogen altijd op je drukklaar bestand staan maar zijn niet noodzakelijk.
👉 Je bestand moet wel altijd voorzien zijn van afloop ook wel bleed genoemd

Je kan ook werken zonder het opmaaksjabloon.
👉 volg in dat geval onze instructies om tot een drukklaar bestand te komen 

👇 Download een basis A4 IDML-sjabloon waarvan je het formaat zelf kan aanpassen, kies op de website het gewenste product, formaat en download een sjabloon op maat.