Lettertypes zijn niet ingesloten in mijn pdf

Weterscore ⭐️
meer info over de wetermeter

Om van een drukklare pdf te spreken moeten je lettertypes, ook wel fonts genoemd, in de pdf zijn ingesloten of embedded zijn. Dat zal ervoor zorgen dat de manier waarop jij de letters in het ontwerp zag net zo gedrukt worden op onze persen. Als de lettertypes niet ingesloten zijn kunnen we het aangeleverde bestand helaas niet in productie nemen.

Wat moet je doen om de lettertypes in te sluiten in je pdf

Meestal hoef je hier zelf niets voor doen. In professionele grafische programma’s gebeurt dit automatisch bij het schrijven van je PDF. We zien dit probleem het vaakst opduiken bij .pdf bestanden die gemaakt zijn in programma's die niet zo geschikt zijn om drukklare pdf bestanden te maken, zoals bijvoorbeeld Microsoft Word.

👉 Hoe maak ik een .pdf met Microsoft Word

Waarom wij dit probleem niet kunnen oplossen?

Wij staan altijd klaar om je zo goed mogelijk te helpen maar dit probleem wordt in het beste geval bij de bron, het ontwerp, aangepakt. Onze enige mogelijkheid om dit aan onze kant op te lossen is één grote afbeelding van je ontwerp te maken. We willen dit vermijden omdat kleine tekst in je ontwerp dan mogelijk wat onscherper wordt in druk.

Ik gebruik professionele grafische software en toch is mijn lettertype niet ingesloten

De reden hiervan kan zijn dat je niet over de juiste licentie van het lettertype beschikt. Of vaker dat je een lettertype gebruikt dat je eerder gedownload had van het internet en dat dit specifieke lettertype niet geschikt is voor drukwerk. In dat geval is het nodig om de letters om te zetten naar contouren. Als je lettercontouren maakt van een tekst verandert de tekst in een tekening en wordt deze weergegeven zoals jij bedoeld had en scherp afgedrukt.