Het aantal pagina's in een brochure

Weterscore ⭐️
meer info over de wetermeter

Hoeveel pagina's je brochure straks heeft bepaal jijzelf. Je zal wel zien dat afhankelijk van je product of papierkeuze er meer of minder mogelijkheden zijn. Zo bewaken we de goede kwaliteit van het eindresultaat. Het is belangrijk dat het aantal pagina's van je bestand gelijk is aan het aantal pagina's waarvoor je kiest tijdens het bestellen om vertraging van je bestelling en een meerkost voor aanpassingen te vermijden.

Waarom het aantal pagina's altijd deelbaar moet zijn door vier

In het geval van een geniete brochure houden de nietjes groepen van vier pagina's bij elkaar. Als je een aantal pagina's kiest dat niet deelbaar is door vier kunnen de nietjes de pagina's niet bij elkaar houden.

Wie bij het ontwerpen niet uitkomt op een aantal dat deelbaar is door vier kan best enkele pagina's toevoegen of verwijderen als dat mogelijk is. Let wel op dat met het toevoegen of verwijderen van pagina's er een verschuiving kan ontstaan en pagina's die je eerder als linkse pagina's had voorzien nu rechtse pagina's zijn geworden. Kijk na dit soort aanpassing je ontwerp dus nog eens extra na voor je bestelling.

Het verschil tussen aantal pagina's met of zonder kaft

Tijdens je bestelling kies je het aantal gewenste pagina's. Standaard wordt de kaft op hetzelfde papier gedrukt als het binnenwerk, dat noemen ze wel eens een selfcover brochure. Als je een andere papiersoort voor je kaft kiest wordt het aantal pagina's vermeerderd met vier. De website geeft dat ook aan.

Het bestand voor brochures lever je als één volledige pdf aan die het totaal aantal pagina's telt, inclusief de kaft
👉 Hoe moet ik boekjes of brochures aanleveren