Wat zijn de postcard materialen?

Anders dan onze LUX papiersoorten zijn onze postkaarten slechts aan één zijde van pvc-vrij laminaat voorzien. De achterkant blijft dus onbehandeld papier. Hierdoor krijg je het klassieke postkaart gevoel zoals je dat kent van een traditionele postkaart.

Je kiest in het ontwerp zelf wat er op de voor- en achterkant komt. Wil je als achterkant een traditionele postkaart met lijntjes en ruimte voor een postzegel voorzien kan je die hier downloaden.

Postcard glossy

Dit papier is enkel aan de voorkant voorzien van glanzend pvc-vrij laminaat.

Postcard mat

Dit papier is enkel aan de voorkant voorzien van mat pvc-vrij laminaat. 

Postcard duna

Dit papier is enkel aan de voorkant voorzien van een pvc-vrij laminaat met voelbare korrelige structuur en geeft de kleuren van je drukwerk intens weer. Bovendien is dit laminaat zeer vingerafdruk bestendig.

Postcard velvet

Dit papier is enkel aan de voorkant voorzien van pvc-vrij velvet soft touch laminaat. Het is krasbestendiger dan standaard mat laminaat.

Postcard velvet spot-UV

Dit papier is enkel aan de voorkant voorzien van een velvet laminaat en UV-spotlak.

De UV-spotlak breng je bepaalde elementen in je design extra onder de aandacht!

👉 Leer hoe je een pdf met UV-spotlak kan maken

Al deze afwerkingsmethodes voorzien op de voorzijde een transparante kunststoffolie die op het drukwerk wordt warmgelijmd. Laminaat zorgt voor een duurzame bescherming tegen vuil, stof, vet, vingerafdrukken en krassen. 

👉 Met een stalenpakket kan je het papier zelf voelen