Welke info zet ik op een affiche?

Je organiseert een evenement en wil hiervoor affiches bestellen. Maar wat plaats je op een affiche? En hoe zorg je ervoor dat je affiche of poster zeker opvalt?

Zorg er in de eerste plaats voor dat je affiche een antwoord biedt op volgende vragen: watwaarwanneer? Wat organiseer je? Gaat het om een party of een eetfestijn? Waar gaat het door? En wanneer zal het plaatsvinden? Geef ook een toegangsprijs mee of benadruk eventueel dat het om een gratis evenement gaat. Vermeld de organisator van het evenement. Probeer deze info zo bondig mogelijk te omschrijven. Less is in dit geval echt wel more.

Om op te vallen plaats je een echte eyecatcher. Dit kan een mooie illustratie, grafisch element of een foto zijn.

Heb je een website van je evenement en is deze ook up-to-date? Vermeld dan zeker de url zodat mensen eventueel extra info kunnen opzoeken. Vermeld tot slot je eventuele sponsors.

Vergeet tot slot de verantwoordelijke uitgever (v.u.) niet te vermelden, dit kan in het klein aan de rand van je affiche. Dit moet een meerderjarige inwoner van België zijn. Je vermeldt de volledige naam en (persoonlijk) adres. Bij illegaal plakken, wordt eerst de verantwoordelijke uitgever aangesproken en vervolgens de organisatie.

Laat je evenement sponsoren door Zwartopwit

Alle beetjes helpen, zo krijg je 5% korting op je drukwerk als je ons logo voldoende groot op je affiche plaatst.

👇 Download de verschillende logo's of kies één van onze vaste sponsorformules