Plakinstructies folies

Papiertape is een handig hulpmiddel bij het kleven van je vinyls. Zorg voor een goede voorbereiding en volg daarna onze plakinstructies.

voorbereiding

Onder het motto goed begonnen is half gewonnen, 3 stappen ter voorbereiding van het kleven van je zelfklevende vinyl.

1. proper maken

Maak de ondergrond proper met zeepwater en spoel goed na voor je begint te kleven. Maak het te kleven oppervlak vetvrij. Gebruik hiervoor geen white spirit of thinner! Maak daarna de ondergrond droog met een pluisvrij doekje.

2. temperatuur

Zorg ervoor dat de ondergrond niet te koud is. Bij temperaturen lager dan 10 °C gebruik je best een warme luchtblazer om de ondergrond even op te warmen. Kleef ook nooit in de felle zon!

3. positioneren

Maak gebruik van een potlood, stift of nog beter stukjes papiertape om de juiste plaats van je sticker te bepalen. Gebruik zeker geen krijt.

4. Het aanbrengen van een scharnier met papiertape

Gebruik papiertape als scharnier aan de bovenkant of in het midden van je sticker, afhankelijk van wat in jouw situatie het beste is. Verwijder de kleine stukjes tape aan de zijkant die je gebruikte om te positioneren.


5. Het rugpapier verwijderen

Voor het topscharnier begin je bij de reeds vastgezette rand van de sticker. Voor het middenscharnier plooi je de hele van de sticker om. Verwijder het rugpapier geleidelijk en druk aan met een rakel, je kan hiervoor je bankkaart gebruiken.

Tip: Als er stukjes van de sticker op het rugpapier blijven hangen, plooi dan het rugpapier een beetje terug en druk het goed aan tegen de film.6. Verwijder de papiertape van het scharnier


7. Bevestig het tweede deel als je koos voor middenscharnier 

Sla de andere helft van de sticker om, verwijder het rugpapier, sla de sticker terug en druk het aan.


8. Optioneel voor sticker die werden uitgesneden

Verwijder de applicatietape, doe dit voorzichtig en in een hoek van 180°. De uitgesneden stukken sticker zullen blijven kleven. Wrijf daarna de randen en fijne uiteinden van de sticker nog eens goed na.Je kan met onze plakinstructies stapsgewijs je folie kleven, indien je toch liever professionele hulp wenst kan je vrijblijvend prijs vragen voor de plaatsing van je folie via offerte@zwartopwit.be.