Waarom moet ik een .pdf aanleveren?

Weterscore ⭐️
meer info over de wetermeter

De beste kwaliteit van drukwerk bekom je door het aanleveren van een pdf bestand.

Andere bestandsformaten

We leggen je graag uit waarom andere bestandsformaten dan .pdf geen goed idee of soms zelfs onbruikbaar zijn. We proberen je ook te helpen om in de verschillende programma's een .pdf bestand te maken.

Microsoft Word, Publisher,
Powerpoint, Excel
👉 Hoe maak in een pdf in Word
👉 Hoe maak in een pdf in Apple pages
.doc .pub .ppt .pagesDeze bestanden kunnen er in het gedrukte resultaat anders uitzien dan in je ontwerp. Het is mogelijk dat tekstregels anders onderbroken worden en lettertypes er anders gaan uitzien. Omdat we niet kunnen garanderen dat wat jij ziet, is wat wij gaan drukken, aanvaarden we deze bestanden niet als drukklaar bestand.

Adobe in-Design
Adobe illustrator
Adobe Photoshop
👉 Hoe maak ik een pdf in Adobe In-design, Illustrator of photoshop
.idd .indd .ai
.psd .eps .svg
Open bestanden vragen om alle gebruikte lettertypes en beelden te installeren op de computer waarop je de pdf zal maken. Dit kan leiden tot correcties en eventueel extra kosten aan je order. Daarom aanvaarden we deze niet als drukklare bestanden.

Canva.com, Photoshop
Gimp, Affinity photo,...
👉 Hoe maak ik een pdf in Canva
👉 Hoe maak ik een pdf in Affinity
.png .jpgOm dit soort afbeeldingen te maken worden alle teksten omgezet naar afbeeldingen. Als die van voldoende hoge kwaliteit zijn zou dat een goed gedrukt resultaat kunnen opleveren. In de praktijk merken we dat deze bestandsformaten niet altijd van voldoende kwaliteit zijn en meestal ook niet in het juiste formaat worden aangeleverd. In veel gevallen is het mogelijk om in hetzelfde programma je ontwerp te exporten naar een .pdf bestand dat de kwaliteit van het gedrukte resultaat ten goede zal komen.